2016. április 30., szombat

Milánói szószos csirke


Milánói szószos csirke
A legfontosabb összetevő

Rizs rizsfőzőben

Hús, én ilyen alakúra vágtam




Mit tegyünk, ha 1 óránk van és azalatt kell bevásárolni, főzni és enni is? Természetesen ilyenkor jön rá az emberre a nagy húsevő kedv. :D Ezért beletörődtem a sorsomba és egy csirkemellet vettem, azonban nem tudtam eldönteni, hogy mi a megfelelő gluténmentes fűszerezés. A tipikus patt helyzet, amikor szorít az idő, de én még mindig az összetevőket vizslatom. Végül elegem lett az egészből és lekaptam a polcról egy milánói szósznak a porosított változatát.

Recept:

  1. Tegyük oda a rizst főni, mert annak 15-20 perc is elkellhet. Javaslat, ha nagyon sietünk érdemes 15 perc múlva abbahagyni a rizs főzést és félkeményen megenni, majd a vízen lefedve otthagyni 2-3 órára (értelem szerűen, amikor ismét lesz alkalmunk aznap foglalkozni vele). Ekkorra jól megszívja magát és kapunk egy kocsonyás szétfőtt valamit. Nos ez még mindig jobb a későbbiekben, mintha elkéstünk volna vagy egyáltalán nem lett volna rizsünk. J
  2. Elővesszük a húst és alaposan megmossuk!
  3. Felvágjuk csíkokra/lapkákra.
  4. A serpenyőbe olajat öntünk és a húsokat benne sütjük kb 10 percig. Akkor jó, ha már puha és fehér. Vigyázat, a falfehér húsok még nem jók, egy kicsit törtfehérebbnek kell lenniük!
  5. Szórunk rá sót és a milánói porból annyit, hogy teljesen befedje. Amikor már pirosas felszíne lett tőle a húsnak, akkor elég. Én még a forgatás közben is meg szoktam szórni egy kicsit a másik oldalát.
  6. Kiszedjük és a rizzsel együtt tálaljuk.

Igazából ennyi volt a gyors recept. Fürge ujjakkal 15 perc alatt is elkészíthető nagy finom, tápláló és egyszerű étel. Azonban a nagy sietségben mindenki vigyázzon a kezeire a hús vágása közben és a forró olajjal. (Kétszer csináltam ezt a húst és mind kétszer megvágta magam… szóval vért izzadok a konyhaművészetben kialakuló kreativitásommal :D .) Sajnos kép nem készült a végeredményről, mert siettem minden alkalommal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése