Tejbegríz
Végeredmény
Hozzávalók
A fakanál megáll benne :P
Avagy, hogyan kell tej és gríz nélkül tej és gluténmentes
tejbegrízt készíteni. A fő alkotó elemek nélkül a kérdés az, hogy mennyiben
illik a receptnek ez a cím? Végül is mindegy, finom, egyszerű és édes! Az
alábbi variációt nagymamám találta ki nekem, mivel nagyon szeretem ennek az
édességnek minden csokis fajtáját. Ezért ez sem hiányozhat az elkészített
dolgok listájáról.
Recept:
- 0,5 l tej (rizstej, mandulatej, szójatej, kókusztej)
- 1,5 dl kukoricadara (Figyelem, a nagy áruházakban 2 részen kapható mindig: a liszteknél és az allergén/diabetikus soron!)
- csipet só
- csipet cukor
- Összekeverjük egy lábasban a hozzávalókat. Az összeöntés sorrendje tetszőleges.
- Gázon fakanállal kevergetjük egészen addig, amíg massza állagúra be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű, akkor kevés vízzel hígítva kavargatjuk főzés közben.
- Tálaláskor kenünk vele egy vékony réteget vagy, amilyet szeretnénk és mehet rá a cukor majd a kakaópor/méz/fahéj ízlés szerint.
Azt szeretem ebben az ételben, hogy gyors és laktató, bár nem
túl tápláló vagy egészséges. Viszont kevés alapanyag kell hozzá és könnyen
lehet sikerélménye az embernek, ami nagyon fontos tud lenni a kezdetekben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése