2016. április 30., szombat

Oldalt paníros csirke


Oldalt paníros csirke

 
Hozzávalók

Az állaga :P

Végeredmény


Ez volt életem első sütése. Az érzés, amikor először nézel farkasszemet a csirkemellel és látod rajta, hogy legfőbb célja az egész estén át való szivatás. De azt mondtam neki, hogy okosabb vagyok és segítségért telefonálok. Arra emlékszem, hogy milyen összetevőket kaptam meg és, hogy egy serpenyő is szerepelt a sztoriban, viszont a recept valahol elkallódott az agyamban. Ott álltam a hússal és vártuk a következő menetet, miközben elszántan méregettük egymást. Végül egy vállrántással lesz, ami esz alapon neki estem.

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 csirkemell
  • kukoricaliszt
  • tej (rizstej)
  • milánói alappor


  1. A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és megsózzuk.
  2. A gázt meggyújtjuk és olajat öntve a serpenyőbe a tűzhelyre helyezzük.
  3. Az alapanyagokhoz nem tudok mértékegységet írni. Mindent tetszés szerinti sorrendben öntögetünk felváltva a húsra és közben kavargatjuk. Ha kell, még sózzuk vagy borsozzuk.  A kép talán segítséget nyújt az arányokhoz és támpontot a cél eléréséhez.
  4. Amikor a hús fehérre sült és körülötte/rajta darabossá válik a narancssárgás szósz, akkor elkészült. Fontos, hogy hajlamos lehet a túlzott olajosságra, ezért érdemes lecsöpögtetni.
  5. Köretnek bármi mehet.



Életemben kétszer készítettem el ez idáig. Egy kóstolóm is akadt, aki nem igazán díjazta első saját receptemet. :D Viszont nálam kedvenc így is. Igazán nehéz és kiadós étel tud lenni, ezért vigyázni kell, hogy mennyit eszünk belőle egyszerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése